Oppsummering

Smarte ting vi har gjort

  1. Sikkerhet har vært høyt prioritert. Hjelmer og sikringsliner har blitt benyttet når arbeidet har medført fare.  Noen små rifter hører med i slikt arbeid, men vi har unngått alvorlige ulykker. En førstehjelpspute har vært tilgjengelig, men bare de minste plasterlappene har blitt benyttet.
  2. Godt luftverktøy og støykasse til kompressoren.  Vi snekret en støykasse av kryssfiner som er foret med støymatter og avkjølt av lydsvak vifte.  Det er godt å unngå kompressorstøy hele dagen.
  3. Vi har holdt en passe avdempet timeplan for ikke å brenne oss ut. Det har stort sett kun blitt jobbet på de dager vi har fri fra vår daglige jobb, det vil si i helger og ferier. Hvis vi skulle brukt mange kvelder ville vi sannsynligvis gått raskere lei av det hele.
  4. Vi har klart å få med oss mange venner til å gjøre en frivillig innsats mot et vagt løfte om at det sikkert kan gjengjeldes en gang.  Vi har vært en fast gjeng på seks personer men totalt om vi også regner med dem som bare har vært innom en dag har vi fått gratis hjelp av 11 personer. I tillegg kommer dem vi har betalt, det er elektrikere, murere, radonmann, pipemontører og trappemontører. Det at man er flere gjør det hyggeligere å holde på.

framobil2013-06 101

5. Vi har hatt en fin stemning og hyggelige pauser underveis. Mange lørdager søndager har jeg tenkt at dette er minst like hyggelig som en søndagstur i skogen.

Mindre smarte ting vi har gjort

  1. Noen småfeil blir det alltid og det er surt å rette dem opp. Vi kunne kanskje ha tatt ennå hyppigere kontrollmålinger for å rette dem så tidlig som mulig.
  2. Flere av oss har en utfordring på ryddefronten og vi burde nok ha ryddet og holdt bedre orden underveis. Det får vi gjøre neste gang om det blir anledning til det.

Ros til Husleverandøren

1. Både selger og byggeleder var meget kunnskapsrike og hjelpsomme, spesielt i starten. Det at byggeleder i tillegg lånte oss sitt eget trykkluftverktøy var supert.

2.  Tekniske løsninger er gjennomtenkte og materialvalg er førsteklasses.  Man merker for eksempel på de innvendige dørene at de har en helt annen kvalitet enn de man finner på tilbud.

Noen forbedringspunkter vi hadde ønsket fra husleverandøren

Selv om hovedinntrykket er meget bra så har det vært noen småting underveis som vi ikke syns var like bra. Her er hovedsakene:

1. Vi måtte selv påpeke at huset helt uten grunn var satt 20 cm lavere i terrenget enn naboens.  En annen nabo lenger bort opplevde noe av det samme, men oppdaget det dessverre så sent at det ga dem vesentlig ekstraarbeid og forsinkelse å endre det. Kanskje noen i Boligpartners prosjektavdeling har en forkjærlighet for å grave hus så mye som mulig ned, vi vet ikke, men dette er iallefall et punkt man bør være oppmerksom på.

2. De er litt knipne på takhøyden. Normal takhøyde er 2,40 og vi ble litt skuffet da vi så at det ville bli 2,39. Vi la derfor på en lekt som hevet taket 23 mm.

3. Jeg syns de burde ha med mønebånd for å tette mellom mønepanner og takstein. Dette gir en langt bedre teknisk takløsning.

4. Jeg ville foretrukket et tradisjonelt undertak og ikke Sutaktplater. Sutak er ok hvis det dreier seg om et helt standard saltak uten noen andre takutstikk, men med gradrenne mot tak over verandaen er det en mindre heldig løsning.

5. Vi gikk tom for pappspiker og måtte kjøpe en ny kasse til 1200 kr til tross for at vi ikke spikret tettere enn beskrevet.

Da ble det faktisk flere kritiske punkt enn positive i denne listen her, men det endrer ikke totalinntrykket av at boligpartner er en meget kompetent leverandør med gode løsninger og produkter.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s