Forberedelser

Det første møtet med husleverandøren var allerede i januar 2012, men man brukte noe framobil2013-06 028tid på å bestemme seg for hustype, og hvorvidt man skulle være selvbygger eller ikke. Den 30. mars ble kontrakten på hus og tomt undertegnet. Huset er standard Alvheim med unntak av at carporten er utvidet fra enkel til dobbel.

Den 4. mai får vi de tekniske tegningene som kan danne grunnlag for søknad om byggetillatelse. Det ser ganske greit ut med unntak av at de av en eller annen grunn har plassert huset 20 cm lavere i terrenget enn naboens hus til tross for at terrenget er temmelig flatt. På forespørsel heves huset til samme nivå som naboens.

Byggetillatelsen fra kommunen kommer 28. juni og, naive som vi er, tror vi at vi kan starte byggingen nå. En solid nedtur er det da å få vite at Boligpartner ikke har startet på arbeidstegningene ennå og at de vil trenge 8 uker på å produsere dem. Først etter at arbeidstegningene er ferdige starter produksjonen av huset og det tar ytterligere 8 uker. Vi hadde håpet å komme i gang i de lyse sommerkveldene men dette betyr at vi ikke kan starte før sent på høsten.

17. august kommer arbeidstegningene, så nå kan gravingen starte, og huset bestilles.
Etter graving skal murer sette opp ringmurelementer, Radonmannen skal legge radonduk, vi skal legge rør til vannbåren varme og murer skal støpe plate og søylefundamenter.

Vi får et meget godt inntrykk av Boligpartners byggeleder, Terje. Han deler generøst av sine kunnskaper og gir oss gode råd i byggeprosessen. I tillegg låner han vederlagsfritt ut sine to egne spikerpistoler og trykkluftslange og råder oss til å kjøpe en kompressor på Jula eller Biltema. Dette er super service.

Materialene til reisverket leveres 4. oktober så nå kan tømrerarbeidet starte.

Vi kjøper en gammel campingvogn til 5000 kr for å ha en brakke med toalett og oppbevaring.

Link til våre andre blogger: jkandersen.no

framobil2013-06 027

Reklame

2 tanker om “Forberedelser

  1. maria153

    Utrolig flott blogg du har.
    Blir aldeles imponert =)

    Endelig en blogg som ikke kun fokuserer på interiør, tapet og de myke detaljene, men mer reisverk, isolasjon etc.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s